Veilig aangekomen in Nederland

Afgelopen zondag is wereldwijd Pinksteren gevierd. Een feest waarbij verschillende volken aanwezig waren in Jeruzalem, 50 dagen nadat de Heere Jezus was opgestaan uit de dood. Het Pinksterfeest wordt in het Oude Testament het Wekenfeest genoemd, een groot oogstfeest. Tijdens dit feest werden de eerstelingen van de tarweoogst aangeboden aan God; als het ware teruggegeven aan Hem. Op eenzelfde manier werd tijdens dit bijzondere Wekenfeest in Handelingen 2 de weg geopend naar de geestelijke oogst van de volken. Het was het begin van een tijd waarin God, niet alleen in Israël, maar vanuit heel de wereld Zijn kinderen als het ware tevoorschijn zou gaan wekken. Een wereldwijde oogst. Horen wij bij deze oogst? En.. helpt u mee met zaaien? Het zaaien van Gods Woord is wereldwijd nodig. Ook in Gambia.

In Nederland
Dinsdagochtend zijn we veilig geland in België en door TFT-lid Jaco met de auto bij mijn ouders gebracht. Ik heb al best wat gereisd maar het blijft bijzonder als je meer dan 6000 kilometer met honderden mensen in een stalen gevaarte op grote hoogte vliegt en dan veilig landt. Dat is geen vanzelfsprekendheid.
Maandagavond moesten we weer afscheid nemen van de mensen in huis en tot onze verrassing kwamen verschillenden van onze ‘kinderen’ onverwachts langs om ons uit te zwaaien. Chris, één van onze ‘zoons’ had een taxi voor ons geregeld en ging met ons mee naar het vliegveld. Hij vond het lastig om afscheid te nemen. We hebben intensief met elkaar opgetrokken en hij hoopt D.V. augustus naar de theologische school in Nigeria te gaan. We zullen elkaar niet zien voor mei volgend jaar. Het afscheid van Yama en haar vriendin en buurmeisje Ami (die veel bij ons in huis is), viel zwaar voor hen; tranen met tuiten. Yama wil al langer graag met ons mee naar Nederland. Wie weet kan dat de volgende keer…
We waren niet van plan om dit jaar naar Nederland te komen, maar helaas is het noodzakelijk voor onze gezondheid. Ik heb vanmiddag een MRI-scan gehad in het ziekenhuis in Ede om te kijken of de tumor in mijn kaak vorig jaar goed verwijderd is. Aanstaande maandag hoop ik de uitslag te weten. Arnest krijgt binnenkort een afspraak bij de afdeling Tropengeneeskunde in het ziekenhuis in Amsterdam. Hopelijk komen we tijdens ons verblijf in Nederland meer te weten over de oorzaak van zijn klachten.

Bezoek uit Nederland
De afgelopen weken hebben we bezoek uit Nederland gehad in Gambia. Ella verbleef 3 weken en Miranda 2 weken in ons huis. Het was erg gezellig en we konden hen van binnenuit laten zien hoe we leven in Gambia, welke projecten we leiden en wat we allemaal meemaken. Hoe leuk dat we onverwachts ook nog een bruiloft hadden van een familielid. Ella en Miranda hebben genoten van de cultuur en bijbehorende shocks en ongemakken.. Daarover vertellen ze zelf graag meer in de volgende blog.. Of kom naar de kampvuuravond a.s. zaterdagavond en spreek ze aan. Dat vinden ze niet gek, dat zijn ze nog wel gewend vanuit Gambia 😊.

Ella en Miranda konden onverwachts ook mee naar de bruiloft van een familielid.

Onverwacht bezoek van een aantal van onze ‘kinderen’ vlak voordat we naar het vliegveld gingen.

Aanmelden kan nog, we zouden het leuk vinden om je zaterdag te ontmoeten.