Terugblik Gambia-event en online activiteiten

Leuk dat je weer de moeite neemt om onze blog te lezen. Inmiddels lezen meer dan 200 mensen onze blogs! We hebben sinds kort ook een eigen you-tube kanaal.. daarover meer verderop in deze blog. In deze blog vind je ook een terugblik op het geslaagde Gambia-event van vorige week zaterdag 5 september. In deze blog ga ik het niet hebben over de situatie rond corona. Begin oktober komt er een nieuwsbrief uit waarin ik uitgebreid inga hoe het met Gambia en ons gaat in corona-tijd.

Terugblik Gambia-event 5 september
Met inachtneming van de juiste maatregelen kon het Gambia-event vorige week zaterdag doorgaan. In verschillende shifts ontvingen we twee groepen. Vanuit het hele land kwamen familie, vrienden en kennissen naar Veenendaal, zelfs uit Brabant en Zeeland! Arnest, Yama en ik waren via Skype ook ‘aanwezig’. De Gambiaanse aankleding, de gezelligheid en een gevarieerd programma zorgden voor een echte Gambia-ervaring. Vriendin Mariëlle studeerde, begeleidend met een djembé, een lied in met alle aanwezigen; ‘Mijn God is goed’ in maar liefst 3 verschillende stamtalen! Na een powerpoint-presentatie waarin Mariëlle op een enthousiaste manier vertelde over ons werk en leven in Gambia werd de bijbehorende video getoond. Klik hier voor de link naar de video. Er was een verkooptafel met fotokaarten, wilhelminapepermunt, Gambiaanse sieraden etc. Broer Bertjan legde de kerstpakketten-actie uit. Degenen die wilden konden een kerstpakket sponsoren voor leden van onze kerk en een persoonlijk kaartje voor de ontvanger schrijven. Een heel leuk idee om iemand met kerst te bemoedigen! We zijn dankbaar voor alle gulle reacties. Alle leden van onze gemeente kunnen bij leven en welzijn een kerstpakket ontvangen. Eind deze week zullen de pakketten al worden verscheept naar Gambia. Ook de opbrengst van de collecte was hartverwarmend. We hebben degenen die aanwezig waren al persoonlijk bedankt. Kon je er niet bij zijn? We hopen je volgend jaar D.V. in ‘levende lijve’ te kunnen ontmoeten in Nederland.

PR
Eigen youtube-kanaal
Zoals ik hierboven al geschreven heb volgen steeds meer mensen ons via de blogs. Dat is voor ons bemoedigend! Omdat Gambia ver weg is en de dingen die ik schrijf soms ver bij jullie vandaan staan dachten we dat het leuk zou zijn om af en toe vlogs te maken, video’s waarin we ons verhaal vertellen. Op die manier gaat het hopelijk meer spreken en kunnen jullie nóg meer betrokken zijn. De video hierboven is de eerste video die ik ooit gemaakt heb dus gun me even de tijd om meer kwaliteit te leveren ;-). Dit is de link naar ons youtube-kanaal: klik hier.

Website en Facebook-pagina voor de kerk
Omdat de kerken in Gambia nu steeds meer online opereren heeft onze kerk ook besloten om online te gaan. Naast alles wat er door diverse kerken en denominaties online wordt aangeboden wordt is het belangrijk dat er ook een voluit bijbelse boodschap klinkt. We zijn een Facebook-pagina gestart, die je kan bezoeken via deze link: klik hier.
Omdat het ‘publiek’ overwegend engelstalig is worden berichten in het engels geplaatst. Uiteraard kun je het door middel van de vertaalfunctie ook in het Nederlands volgen. Op dit moment zijn we ook bezig om een website voor de kerk te maken. Op het moment dat de website live is hopen we ook te starten met het filmen van de kerkdiensten zodat die via Facebook en de website na te kijken zijn. Zodra de website klaar is zal ik dat in een blog laten weten.

Dat is het even voor deze keer, binnenkort meer in de nieuwsbrief!