Schooltje van start│komst naar Nederland

John Bunyan kleuterschool van start
Zo.. wat was het heet in Gambia vorige week.. met een paar dagen temperaturen tot 50 graden was het soms best afzien, vooral voor onze twee Nederlandse gasten. De overgang van het Nederlandse naar het Gambiaanse klimaat was erg groot voor mijn vriendin Gerrianne en haar collega Martina. Zij zijn 1,5e week in Gambia om hun expertise als onderwijzers te delen met de juffrouw en meester van de John Bunyan kleuterschool in het dorpje Galowya. We zijn kleinschalig gestart in ons kerkgebouw. Door middel van houten wandafscheidingen zijn er drie lokalen gecreëerd. Eén van de weinige vereisten vanuit de overheid is dat de school ook toiletten heeft voor de leerlingen en onderwijzers. Het was nog even spannend maar precies een dag voor de opening waren de toiletten klaar. Mede dankzij een helpende (financiële) hand van Jaap van Duuren van stichting Chef uit Nederland. Verdere afwerking is nog nodig maar de wc-potten zijn geïnstalleerd, een fonteintje om de handen te wassen en er is stromend water! De aanmeldingen komen langzaam binnen en de juffrouw en meester hebben al veel geleerd van de tips van Gerrianne en Martina en genieten van de resultaten bij de leerlingen. We kijken ernaar uit om de leerlingen veel bij te brengen. Vooral hopen we dat ze, net zoals John Bunyan dat verlangde voor alle mensen, het Ene nodige zullen leren kennen; de Heere Jezus.

Missiehuis
De bouw van het missiehuis gaat gestaag verder. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het grove bouwwerk; de muren. Binnen enkele weken zal het dak erop komen. Ook daarna is er nog veel te doen; loodgieterswerk, electrictriceit, stucen, ramen, deuren, betegelen etc. etc. We willen iedereen bedanken die tot nu toe zijn steentje (of vele stenen) heeft bijgedragen. Ik hoop in de volgende blog een foto te kunnen delen van het huis met het dak erop. Een beetje spannend wordt het wel, we moeten begin juli ons huurhuis uit zijn. Arnest vertelde me dat ik maar wat eerder naar Nederland moet als het huis nog niet af is 😊.

Naar Nederland

We hopen ook dit jaar weer naar Nederland te komen. De reden is dat we allebei een jaarlijkse controle nodig hebben in het ziekenhuis; Arnest voor hepatitis B en ik voor de tumor in mijn kaak. Onderzoeken die niet in Gambia gedaan kunnen worden. Maar we zullen ons vooral richten op ontmoetingen met jullie; onze betrokken achterban en presentaties in kerken en op scholen. Uiteraard staat ook de jaarlijkse kampvuuravond weer gepland. Schrijf het alvast in je agenda: D.V. zaterdag 14 september. Net als vorig jaar hoop ik 3 weken eerder dan Arnest naar Nederland te komen, op 19 augustus.. en dan zullen we samen nog 6 weken in Nederland zijn. Mocht u het leuk vinden om ons uit te nodigen in uw kerk, op uw school of vereniging; er is nog ruimte!

Rommel- en zomermarkt
Het thuisfrontteam is druk bezig met de voorbereidingen voor de rommel- en zomermarkt op D.V. 1 juni. Vorig jaar is het goed bevallen en we hopen er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Er is nog ruimte voor meer ondernemers en ook voor nog meer tweedehands spullen. Neem dan even contact op met ons thuisfrontteam, via het telefoonnummer op de flyer onderaan deze blog. Locatie: schoolplein Johannes Calvijnschool in Veenendaal.

Hartelijk dank voor het lezen van deze blog. We wensen u en jou vanuit Gambia Gods kracht en zegen toe in alles.

Gerrianne is een boekje aan het voorlezen. Eigenlijk vooral plaatjes kijken want de kinderen kunnen nog geen Engels
Meester Patrick is aan het begin van de dag druk met het troosten van kindjes die het lastig vinden dat mama weer naar huis gaat. Gelukkig doet hij het met alle liefde!
De toiletten; ook niet onbelangrijk. Twee voor de leerlingen (J/M) en twee voor de docenten (M/V). Verdere afwerking is nog wel gewenst.
De bouw van het huis gaat gewoon door bij temperaturen rond de 50 graden en een felle zon. Cement uit de kruiwagen met een emmer naar boven tillen waar een collega het in de ‘beam’ giet. De Arbodienst zou het hier druk hebben…
Welkom op deze gezellige markt!