Reformatieherdenking + huwelijkstradities

Inmiddels zijn we alweer bijna op de helft van onze 3 maanden in Nederland. Beetje cliché om te zeggen dat de tijd snel gaat maar dat is wel echt zo. Dat komt denk ik vooral door de volle agenda die we tot nu toe hebben. Ik dacht het van tevoren redelijk georganiseerd te hebben, met voldoende rustmomenten, maar we krijgen zoveel leuke uitnodigingen waar we moeilijk nee tegen kunnen zeggen dat de agenda snel is volgestroomd. Voor de bezorgde mensen onder ons; we hopen volgende week op vakantie te gaan :-). We verblijven van maandag 11 tot vrijdag 15 oktober in een stacaravan op een vakantiepark in Hardenberg en vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober logeren we bij een vriendin in ’s-Gravenpolder (Zeeland).

Arnest had de eerste paar weken in Nederland nog best veel last van de restklachten van corona maar dat gaat nu een stuk beter. Voor ons allebei is het goed om na alles wat er gebeurd is de tijd te hebben om te herstellen. We doen hernieuwde energie op en genieten van de contacten en het heerlijke frisse klimaat in Nederland. Inmiddels hebben we ook al verschillende constructieve ‘zakelijke’ afspraken gehad met onder andere stichting HVC, NET-foundation en het GBS. Wat betreft het GBS was het de eerste keer dat we de leiding fysiek ontmoetten. We waren op het kantoor in Leerdam uitgenodigd voor een kennismaking, we kregen een rondleiding door het kantoor en magazijn en als afsluiting kregen we een lunch aangeboden. Mooi om te zien en te horen hoe het GBS wereldwijd Bijbels verspreidt. Indrukwekkend was ook de bibliotheek waar we een inkijkje kregen in eeuwenoude Bijbels. Bepakt met een doos vol Bijbels en Engelstalige lectuur gingen we weer naar huis..
Op de Johannes Calvijnschool in Leerdam hebben we een presentatie gegeven over ons leven en werk in Gambia en de kinderen hebben zich 2 weken keihard ingezet om fondsen te werven voor stenen om de de muur om het opvanghuis te kunnen bouwen. We zijn benieuwd naar de opbrengst die we binnenkort zullen horen. We hebben ook een presentatie gegeven op de Wegwijzer in Kesteren en er staat nog een presentatie gepland op de Steenblokschool in Veenendaal, mijn oude basisschool.
De presentatie-avond in de evangelische gemeente in Helmond was fijn vorige week. Er waren minder bezoekers dan gehoopt maar het was een mooie, interactieve bijeenkomst waarin we een warme betrokkenheid voelden. We hopen ook nog een keertje terug te gaan naar Helmond, Arnest is uitgenodigd om in de gemeente te preken.
De high tea die in de Adventkerk zou plaatsvinden is helaas niet doorgegaan vanwege corona bij de drie dames van de organisatie. Helaas is het niet gelukt om een nieuwe datum te plannen in de periode dat wij nog in Nederland zijn. We hopen dat het volgend jaar D.V. wel mogelijk is. De concerten in Krimpen a/d IJssel (20 okt.) en Veenendaal (20 nov.) zijn helaas ook geannuleerd. Dit heeft te maken met de corona-maatregelen vanuit de overheid. Des te blijer zijn we om te kunnen melden dat de Reformatieherdenking op D.V. 30 oktober in Zoetermeer wel doorgaat. Het belooft een bijzondere avond te worden! Extra speciaal ook omdat onze vriendin Mariëlle voor de laatste keer ‘optreedt’ met haar koren omdat ze is aangenomen bij de ZGG om uitgezonden te worden naar Guinee. Komt u ook?! Opgave is nodig i.v.m. het maximaal aantal bezoekers (240). Onderaan deze blog ziet u de uitnodiging voor de herdenking.

Ziekenhuistraject Arnest
Afgelopen woensdag is Arnest voor een intake bij een MDL-arts geweest in het ziekenhuis in Ede voor zijn buikklachten. Uit de bloed- en ontlastingsonderzoeken blijkt dat veel waardes goed zijn. Er is wel een verhoogde ontstekingswaarde van de alvleesklier. In combinatie met de darmklachten is het nodig dat Arnest een CT-scan krijgt en een endoscopie (inwendig darmonderzoek). Beide staan gepland voor eind oktober. We hopen en bidden dat de oorzaak van de klachten gevonden wordt worden en dat het weggenomen of verholpen kan worden.

Interview over huwelijkstradities
Een tijdje geleden hebben we een leuke ontmoeting gehad bij weddingplanner Emma van den Broek. In het kader van de opleiding die Emma volgt, schrijft ze blogs over christelijke huwelijken in verschillende culturen. Het uitgebreide verslag van het interview inclusief foto’s kun je lezen en bekijken via deze link. En.. ben je nog op zoek naar een weddingplanner? Kijk dan zeker even op haar website www.weddingplanneremma.nl. Ben jij of ken jij een christelijk echtpaar dat intercultureel gehuwd is, dan zou ze het ook leuk vinden om jullie te interviewen!

In de bibliotheek van de GBS in Leerdam
Daarna twee presentaties op de Calvijnschool
Ook tijd voor ontspanning, hier in Madurodam
Op de pier in Scheveningen
Onverwacht op bezoek bij de evangelisatiepost Het Kompas in Scheveningen. Even kijken hoe zo’n preekstoel aanvoelt 😉