Opening opvanghuis

Vanuit warm Gambia wensen we u Gods zegen toe voor 2024. Wat zal er dit jaar gebeuren in de wereld, in Nederland, in Gambia, in ons persoonlijk leven en in de harten van zoveel mensen? Eén ding weten we zeker; dat God dwars door alles heen Zijn Kerk bouwt en dat Zijn Koninkrijk zal komen. Dat geeft hoop, ook voor 2024.

Speciaal bezoek uit Nederland
De afgelopen weken hebben we regelmatig bezoek uit Nederland gehad en ook de komende weken verwachten we best wel wat familie en vrienden en zelfs een groepsreis uit Nederland. Niet zo gek.. Gambia is de ideale bestemming voor een winterzonvakantie. Terwijl het in Nederland vriest is het hier rond de 30 graden. We verwachten over drie weken ook speciaal bezoek; mijn ouders! Na 5 jaar kijken we ernaar uit om aan ze te laten zien hoe we wonen en werken. Yama zal haar opa en oma na bijna 5 jaar weer zien en Antoine zal mijn ouders voor de eerste keer in het echt ontmoeten. We kijken ernaar uit!

Opening opvanghuis
Op D.V. zaterdag 24 februari staat de opening van het opvanghuis gepland. Hoewel er al een aantal maanden ex-moslims in het opvanghuis wonen, komt er nu een speciaal openingsmoment om de mijlpaal te vieren, al zouden we natuurlijk het liefst zien dat er geen opvanghuis nodig was.
Zoals ik in de inleiding al schreef; de Heere bouwt Zijn Koninkrijk, ook in Gambia. Het is heerlijk om daar getuige van te mogen zijn. We mogen van dichtbij meemaken hoe de Heere moslims in hun hart grijpt en naar Zijn huis leidt. Daar komt voor deze mensen wel heel veel op af; aanvallen van familie, van ’vrienden’ en ook van de duivel. Zo erg vaak, dat deze nieuwe christenen flink ontmoedigd kunnen raken. Wilt u voor hen bidden, dat ze in de kracht van de Heere staande mogen blijven, tegen alle verdrukkingen in.

Bouw huis
Inmiddels zijn er voldoende stenen gemaakt voor het missiehuis dat we willen gaan bouwen. De fundering is uitgezet en binnenkort zal er begonnen worden met het uitgraven van de fundering en dan hopen we ook snel te kunnen beginnen met de daadwerkelijke bouw van het huis.. Meer info en foto’s in de volgende blog…

Een slaapkamer in één van vijf appartementen van het opvanghuis.