Lappenmand, uitnodiging herfstwandeling

Dit keer start ik de blog met wat gemengde gevoelens. Gisteren ben ik naar de kaakchirurg geweest voor een grote ontsteking in mijn mond waar ik al 2 maanden last van heb. Na meerdere bezoeken aan de tandarts en de huisarts ben ik doorverwezen naar de kaakchirurg maar ook hij weet niet precies wat het is. Om te weten wat er aan de hand is heeft hij een biopsie uit de ontsteking genomen. A.s. donderdag hoop ik de uitslag te krijgen. Wel kon de chirurg alvast zeggen dat ik eind november nog niet terug kan naar Gambia vanwege de ernst van de ontsteking, de behandeling die nodig zal zijn en de nabehandeling. Dat is even lastig om te horen. Je leeft toch toe naar weer teruggaan naar Gambia, waar onze lieve dochter wacht, de gemeente, familie en het werk. We hopen dat Arnest wel op de geplande datum terug kan naar Gambia maar ook dat is afwachten. Hij krijgt aanstaande maandag en woensdag onderzoeken en ook donderdag de uitslag. We zitten dus voorlopig nog ‘gezellig’ samen in de lappenmand. Met gemengde gevoelens maar ook dankbaar dat we de mogelijkheid hebben om deze onderzoeken in Nederland te krijgen. Opnieuw is dit een pijnlijke les in totale afhankelijkheid van de Heere. Zo vaak stippelen we onze wegen uit, hebben we onze gedachten over hoe dingen zullen gaan, maar Gods gedachten zijn hoger dan onze gedachten. Zijn wegen beter dan onze wegen. Heere, leer ons buigen, steeds opnieuw.

Terwijl Arnest op dit moment een paar dagen logeert bij een Gambiaanse vriend die in Ermelo woont, heb ik wat leuke uitstapjes met vriendinnen. Gisteren ging ik vanuit het ziekenhuis door naar Burgers Zoo waar ik met twee vriendinnen genoot van de gezellige gesprekken, de dieren en de natuur. Terwijl we genietend door de ‘bush’ en de ‘mangrove’ liepen waande ik me af en toe even terug in Gambia. Als afsluiting werd ik meegenomen voor een heerlijke maaltijd bij kiprestaurant Juffrouw Tok in Ede. Waardevol om nu in Nederland tijd met familie, vrienden en kennissen door te kunnen brengen!

In mijn laatste blog heb ik genoemd dat een aantal activiteiten die gepland stonden niet kon doorgaan i.v.m. corona-maatregelen; de high tea en 2 concerten. Gelukkig kan de Reformatieherdenking op D.V. 31 oktober wel doorgaan. Ik verwijs u graag naar mijn vorige blog voor de uitnodiging met informatie voor aanmelden. Als vervanging voor het concert dat gepland stond op D.V. 20 november in de Adventkerk heeft het thuisfrontteam een mooie herfstwandeling uitgestippeld in de omgeving van Elst / Amerongen. Loop je mee? Zie de flyer hieronder. 

Van harte welkom!
Gezelligheid in Burgers Zoo met Eveline en Corinda
In de ‘bush’ waande ik me weer even in Gambia
In de ‘mangrove’ zagen we veel mooie vlinders