In Nederland│uitnodiging kampvuuravond

In Nederland
Inmiddels ben ik alweer ruim een week in Nederland. De overgang naar een ander klimaat is groot. Dat begon eigenlijk al in het vliegtuig. Als je maanden hoge temperaturen gewend bent met hoge luchtvochtigheid dan is alles onder de 25 graden koud. In het vliegtuig van Gambia naar Marokko (ik vloog via Marokko) werd ik snipverkouden. Tijdens de 5 uur die ik op het vliegveld in Marokko moest wachten nam de frequentie van m’n niesbuien wat af maar na 1 uur in het vliegtuig van Marokko naar Nederland begon het hele ritueel weer. In Nederland kwam daar een griepje bij maar inmiddels ben ik gelukkig weer grotendeels opgeknapt al kan de kou nog niet echt wennen.
Het koele en drogere klimaat is wel beter voor m’n huid. In Gambia kreeg ik door de warmte en luchtvochtigheid ontstekingen en infecties. Daarom ben ik alvast wat eerder dan Arnest gekomen. Het is fijn om even alleen in Nederland te zijn bij familie en ik heb zo wat meer tijd om met mensen af te spreken. Ik heb de afgelopen tijd al veel afspraakjes gehad en heerlijk kunnen bijpraten met familie, vrienden en kennissen. Daarnaast neem ik echt de tijd om goed uit te rusten.

Arnest in Gambia
Arnest is zoals al gezegd dus nog in Gambia. Nu de drie studenten weer terug zijn naar Nigeria om hun studie aan de theologische school te vervolgen komen alle preekbeurten op zondag en woensdag op Arnest neer. Als hij straks naar Nederland komt zullen een drietal bevriende dominees de preken in onze gemeenten waarnemen. Twee dominees uit de Reformed Presbyterian Church zullen zorg dragen voor de gemeente in het dorpje Galoya en een dominee van een andere strict baptistgemeente zal zich over de eerste gemeente in Serekunda ontfermen. Volgend jaar D.V. zullen we wat eerder in het jaar (juni) naar Nederland moeten komen zodat de drie studenten de diensten in de kerken kunnen waarnemen, tijdens hun zomerverlof.

Huisvesting
Een aantal weken geleden heb ik een e-mail over onze huisvesting gestuurd naar iedereen die zich ook heeft ingeschreven voor onze blogs. Het is heel bijzonder om te merken dat er door jullie met liefde en ruimhartig gegeven wordt. Heel hartelijk dank! De Heere wil middels jullie voorzien. Binnenkort zal ik een uitgebreidere update per e-mail sturen.

Uitnodiging kampvuuravond
Ook dit jaar organiseert ons thuisfrontteam traditiegetrouw de jaarlijkse kampvuuravond. Dit jaar staat het gepland op D.V. zaterdag 23 september. Het is altijd een gezellige avond waarin we een presentatie geven over ons werk in Gambia. We zingen samen, je krijgt een Afrikaans lied aangeleerd, er zijn kampvuren, hapjes en drankjes, er is tijd voor ontmoeting en er is een verkooptafel. Kortom, een avond die je niet mag missen! Het is leuk om te zien dat de belangstelling elk jaar groeit maar het veld is groot genoeg voor nog meer mensen! Locatie: Heuvelsesteeg 16 in Overberg. Inloop: 19.00 uur. Start: 19.30 uur. Een flyer met meer informatie vindt u hieronder. 

De bijeenkomsten op een rij, met deze keer ook de tijden en adressen:

Woensdag 20 september: presentatie Gereformeerde Gemeente Alblasserdam
Gesloten bijeenkomst voor de vrouwenvereniging.

Zaterdag 23 september: kampvuuravond Overberg
Inloop 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur
Adres: Heuvelsesteeg 16, Overberg

Dinsdag 26 september: presentatie Gereformeerde Gemeente Dordrecht
Aanvang: 20.00 uur
Aanmelden via e-mail: bakker.wout@outlook.com
Adres: Mauritsweg 286, Dordrecht

Zaterdag 7 oktober: ontmoetingsdag Gereformeerde Gemeente Veenendaal
Inloop: 14.30 uur. Aanvang: 15.00 uur
Adres: Vijftien Morgen 51, Veenendaal

Woensdag 11 oktober: presentatie Gereformeerde Gemeente Middelburg Zuid
Inloop 19.30 uur. Aanvang 19.45 uur
Adres: Schoutstraat 1, Middelburg

Zaterdag 14 oktober: presentatie/mannenontbijt Christelijk Gereformeerde Kerk Noordeloos
Besloten bijeenkomst voor gemeenteleden.

Dinsdag 17 oktober: presentatie Evangelische Gemeente Helmond
Inloop 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur
Adres: Praktijkschool Helmond, Generaal Snijdersstraat 51, Helmond

De drie studenten met uiterst rechts van hen Arnest op het vliegveld van Banjul, Gambia, om na een verlof van 3 maanden hun studie aan de theologische school in Nigeria weer op te pakken.