‘Ik zocht Allah en vond Jezus’

Tweede gemeente in Galoya
Met hulp van verschillende mensen én een bedrijf uit Nederland is er flink opgeschoten met de bouw van de kerk in het dorpje Galoya. Alle binnen- en buitenmuren zijn gestucd, een gedeelte van de kerk is een stuk opgehoogd (podium) en betegeld, de rest van de kerkvloer is geëgaliseerd en voor de helft betegeld. Volgende week hoopt er ook een zending stoelen opgestuurd te worden, zodat de gemeenteleden niet meer op houten bankjes of jerrycans hoeven te zitten. De stoelen zijn geschonken door mijn laatste werkgever; de Jacobus Fruytierschool in Apeldoorn. Dankzij een grote renovatie van de school kwamen er veel stoelen beschikbaar.
We hopen dat over niet al te lange tijd de kerk helemaal afgebouwd kan worden.

Derde gemeente in Pacholling
Dankzij een mooie gift van de CGK in Noordeloos wordt er op dit moment een begin gemaakt aan de kerkbouw op het stuk grond in Pacholling, wat vorig jaar is aangekocht, vlakbij het opvanghuis. We zijn blij dat het werk gestart is!

Hij zocht Allah en vond Jezus
Afgelopen zondag, na onze eigen kerkdienst, waren we aanwezig bij de doop van twee ex-moslims die onlangs tot geloof gekomen zijn, in de kerk van een vriend en collega-dominee. Eén van hen was een imam die, om de koran beter te leren kennen, naar Egypte is gegaan om Arabisch te leren. Tijdens zijn studie kwam hij erachter wat er feitelijk in de koran staat en daar schrok hij van. Later is hij de koran met de Bijbel gaan vergelijken en in dat proces is hij tot geloof gekomen. Terug in Gambia liep hij langs de kerk van onze vriend, klopte aan en vertelde zijn verhaal aan de dominee. Hij vertelde dat hij niet hypocriet kan zijn en voor zijn geloof in de Heere Jezus wil uitkomen. Onze vriend/dominee heeft hem begeleid. De begeleiding is hard nodig want toen de man bekendmaakte dat hij geen imam meer kan zijn werden meteen zijn twee vrouwen en al zijn kinderen van hem afgepakt door de familie en werd hij met de dood bedreigd. Door de mensen uit de moskee waar hij jarenlang gepreekt heeft wordt hij ook gezocht. Hij vond een slaapplek bij zijn islamitische zus. Toen haar man echter thuis kwam van zijn werk en zag dat zijn vrouw haar afvallige broer herbergde werd ze direct door haar man gescheiden. Zijn zus is nu ook man en kinderen kwijt. Het is bijzonder om met eigen ogen te zien dat er ook in Gambia steeds meer moslims tot geloof komen; dat is het goede nieuws. Verdrukking vanwege geloof is ook niets vreemds maar u begrijpt wel dat vijf appartementen voor het safehouse niet voldoende zijn, nu en in de toekomst zal er meer nodig zijn. Dat de verdrukking zal toenemen is door de Heere duidelijk voorzegd in de Bijbel. Gelukkig is het stuk grond groot genoeg om er nog een heel aantal appartementen bij te bouwen.
Wilt u deze en andere verdrukte ex-moslims in uw gebed meenemen, samen met de voortgang van het opvangproject?

De helft van de kerkvloer van de kerk in het dorpje Galoya is betegeld
Het podium is ook betegeld, met een andere print… (niet mijn smaak, haha)
De andere helft van de kerkvloer moet nog betegeld worden.
Het stuk grond in Pacholling waar de derde gemeente zal komen.
De bouw is gestart… eerst stenen/blokken maken van een mix van zand, cement, stenen en water.