Goed nieuws!

Goed nieuws, we hebben een huis! Een paar dagen na Arnest z’n terugkomst in Gambia is het gelukt. De eigenaar is een christen. Hij was onder de indruk van onze missie en heeft ons daarom gematst met de huurprijs. Het is nu namelijk hoogseizoen in Gambia en de (huur)prijzen zijn dan een stuk hoger dan normaal. We zijn erg dankbaar dat het zo gelopen is! Het huis staat in het dorpje Kerr Sering. De werklui zijn meteen hard aan de slag gegaan; er wordt een waterput gegraven in de tuin (voor als we geen kraanwater hebben), kapotte deuren worden gerepareerd en inmiddels zit er al een nieuwe laag verf op de muren. Wat dat laatste betreft: op verzoek gaven we de kleur door die we wilden: pastel lichtblauw. Op de foto onder deze blog zie je welke kleur dat in het Gambiaans is ?. En dan die heerlijk nuchtere reactie van Arnest: ‘het is maar verf’. Tja, dat is ook zo! 

Deze week was weer lekker vol. Ik had een interview met de Rijnpost; volgende week woensdag komt er een artikel in de krant. Maandagavond mijn trouwjurk opgehaald. Erg blij mee, hij is erg mooi geworden! Dinsdag heb ik een presentatie gegeven aan de groepen 5 t/m 8 van de Eben Haëzerschool in Boskoop, samen met mijn vriendin Mariëlle die daar juf is. Ontzettend leuk hoe puur en enthousiast de kinderen reageren op de foto’s, filmpjes en verhalen. Mooi ook om ze mee te kunnen geven hoe de Heere ook in Gambia werkt. Uiteraard mochten ze ook nog even los op de djembee die ik had meegebracht. De kinderen zijn superenthousiast aan de slag gegaan met hun acties, zeker nu ze weten dat er voor degenen die het meeste verkopen een leuke djembee ligt te wachten. 

Deze dagen ook de laatste hand gelegd aan het programmaboekje voor het concert op 26 januari. Het belooft echt een mooie avond te worden! Morgen hoop ik mijn appelwoord voor te bereiden en de presentatie voor mijn afscheid op diezelfde middag. Moet je weten dat ik er helemaal niet van houd om voor een groep mensen te staan. Maar in mijn situatie kom ik er niet onderuit en dan blijkt dat het best mooi is om te doen. Niet om daar nu zelf te staan maar dat je mag vertellen hoe de Heere werkt en hoe Hij Zelf zorgt voor de voltooiing van Zijn Koninkrijk. 

Van verschillende kanten krijg ik bezorgde berichtjes van betrokken mensen of ik wel genoeg tijd neem voor ontspanning. Dat is het risico als je je leven zo openbaar zet hé, iedereen weet wat je doet?. Maar wees gerust; deze week heb ik ook een lekker potje gebowld met een vriendin en geluncht met m’n moeder en de komende 2 weken zijn niet zo vol als de afgelopen 2 weken. Bedankt voor jullie meeleven en betrokkenheid, waardeer ik erg!