Eindejaarsactie en ga mee naar Gambia!

In Gambia blijf je voor verrassingen staan. Soms is dat leuk, soms helemaal niet. Door de ervaring de afgelopen jaren heb ik geleerd om nergens meer gek van op te kijken. Op dit moment zijn we druk met ons nieuwe huis. Nou ja.. eigenlijk nog helemaal niet. We zijn druk met de voorbereidingen om het huis te kunnen gaan bouwen. Het stuk grond waarop ons huis komt ligt wat verscholen, er is nog geen begaanbare weg naartoe. Ik dacht dat we, terug uit Nederland, meteen konden beginnen met de ommuring van het stuk grond en vervolgens door met de fundering van het huis. Maar wat blijkt; we zijn zelf verantwoordelijk om de ‘weg’ vrij te maken van de ‘hoofdweg’ naar ons huis. Laat die plek nu vol staan met diepgewortelde bomen, planten en struiken. De afgelopen 2 weken is een team hard aan de slag geweest om bomen om te zagen, planten te verwijderen en wortels uit te houwen. Inmiddels is er een ‘weg’ en kunnen er vrachtwagens passeren om materialen te leveren voor de bouw. We zullen jullie door middel van deze blog op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Drikus en Dinie, leden van ons thuisfrontteam, waren afgelopen week bij ons. We hebben intensief met elkaar opgetrokken en we hebben samen een mooie, verbindende tijd gehad. Drikus en Dinie verbaasden zich er ook over hoe dingen hier gaan. Hoe je steeds maar weer flexibel moet zijn en geduld moet hebben. Ondanks dat ze voor de tweede keer in Gambia waren, was er weer genoeg nieuws te beleven.  Daar vertellen ze graag meer over in de volgende blog.

Terugblik psalmzangavond  
Afgelopen zaterdagavond was de psalmzangavond in de Adventkerk. Zelfs online, op 6000 kilometer afstand, klonk het prachtig! Als je dan alleen mee zit te luisteren (Arnest moes wat voor de kerk doen) en meezingt, dan lukt dat niet helemaal onbewogen. De psalmen hebben zo’n diepe betekenis en met de meditaties van ds. Silfhout vormde dat een mooi geheel. Leuk om terug te horen dat er een goede opkomst was en dat ook de opbrengst van de collecte groot was.

Eindejaarsactie
Het thuisfrontteam is er nog niet klaar mee. Het einde van 2023 nadert en als laatste actie van dit jaar heeft ons thuisfrontteam iets lekkers voor u. Kerststollen, rookworsten, appelbeignets en oliebollen zijn te koop en kunnen gratis bij u thuisbezorgd worden. U kunt uw bestelling doorgeven t/m volgende week woensdag 29 november. Eventueel kunt u uw bestelling ook 1 december ophalen bij Van Baaren Diervoeders aan de Cuneraweg in Rhenen. Voor meer info zie de flyer onder dit bericht. Wellicht ook een leuk idee voor uw bedrijf of school?

Orgel in de kerk
Met de lichting van meubels en schoolspullen die van Nederland naar Gambia zijn verscheept, is ook een orgel meegekomen. Die stond een beetje te verpieteren in het kantoor van mijn vader maar toen Arnest ‘m zag staan was het meteen liefde op het eerste gezicht. Inmiddels heeft ook deze liefde de stap genomen om te emigreren en staat ze nu in de kerk in Serekunda. De gemeente is er blij mee, samen met de djembé en conga (een andere lokale drum) klinkt het prachtig.

Reis mee naar Gambia
Wellicht heeft u inmiddels al heel wat blogs van ons gelezen. Maar hoe leuk zou het zijn als u zelf Gambia gaat ontdekken, kennismaakt met onze projecten en met eigen ogen ziet hoe de Heere hier werkt. D.V. februari en maart 2024 worden er reizen naar Gambia georganiseerd (reformatorische leiding). Als u meegaat met de reis van februari kunt u ook bij de officiële opening van het opvanghuis voor ex-moslims zijn. Kortom; een hele afwisselende reis. Interesse? Tel. 06-21288755 (Dick Beunder) of e-mail: gambiaplusreizen@gmail.com. Zien we u in Gambia?

Hier staan we voor de ‘weg’ naar ons stukje grond. De bomen zijn hier al omgezaagd. Ze moeten nog in mootjes gehakt worden en de wortels zullen ook nog worden uitgehouwen. Een pittige klus in de brandende zon.
Drikus en Dinie deden de afgelopen week gezellig mee met ons gezinsleven.
Terugblik op de psalmzangavond afgelopen zaterdagavond.
Voor ieder wat wils!
Het orgel heeft het druk in de kerk in Serekunda.