Een ander soort nieuws

Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste blog. Dat komt omdat onze website een tijdje offline was. Inmiddels is dat gelukkig weer opgelost.

Bijna naar Nederland
Veel van jullie zullen nu in of rond je vakantietijd zitten. Ik zie tenministe veel vakantiefoto’s langskomen op social media. Leuk! Onze ‘vakantie’ in Nederland begint ook op te schieten. Vakantie tussen haakjes want de ervaring is dat het nog best heel druk is. Arnest en ik hopen 6 weken in Nederland te zijn, van D.V. 14 september t/m 24 oktober. Voor 90% is onze agenda al gevuld; ziekenhuisbezoeken voor ons beiden, tandarts, presentaties (zie locaties en data onderaan deze blog), andere zakelijke afspraken en natuurlijk tijd met familie en vrienden.
We zijn ook al uitgenodigd voor een hotelovernachting met een bevriend stel in (in de buurt van) Den Haag waar we een zakelijke afspraak hebben om ons in Gambia gesloten huwelijk ook in Nederland rechtsgeldig te laten zijn. Leuk gecombineerd zo! Mijn broer neemt ons ook 3 dagen mee naar Oostenrijk. Arnest heeft nog nooit bergen in het echt gezien dus dat zal vast een bijzondere ervaring worden! Gelukkig dus wel tijd voor vakantie!

Geen nieuws over projecten, wel ander nieuws
In deze blog deel ik niets over de voortgang van de projecten zodat u een goede reden hebt om naar één van de presentaties te komen 😊. Of natuurlijk naar de jaarlijkse kampvuuravond in Gambiaanse sferen. Voor het gemak hebben we besloten om die avond maar in Nederland te doen.
Ondanks dat we niets delen over het werk zijn er wel andere bijzondere dingen te vermelden.
Allereerst over Arnest z’n gezondheid; hij voelde zich altijd nog niet goed maar een paar weken geleden kreeg hij van een oude vriend de tip om gestampte bladeren van de baobabboom te proberen. Elke ochtend na het opstaan drinkt hij dat nu met water en sinds die tijd voelt hij zich steeds energieker worden en de pijn in zijn buik neemt af. Heel erg fijn; we zijn dankbaar dat de Heere het zo bestuurd heeft en middelen uit Zijn natuur geeft die het gewenste effect hebben.
Een ander leuk iets om te delen is dat onze dochter Yama (bijna 17 jaar) de afgelopen tijd een aantal zwemlessen heeft gevolgd en dat ze nu kan zwemmen! Het is hier niet gebruikelijk om je kinderen op zwemles te doen maar we vonden dat wel een veilig idee, zeker met het oog dat ze in de toekomst mee op verlof hoopt te komen naar Nederland.
Antoine, een neefje van Arnest, 24 jaar, die inmiddels al een heel tijdje bij ons in huis woont, heeft onlangs zijn rijbewijs gehaald. Dat is heel fijn.. hij kan nu ook onze auto gebruiken om dingen te regelen en wie weet kan hij over een tijdje taxi-chauffeur worden (een hele gangbare baan in Gambia). Antoine heeft zich voorheen altijd gericht op het professionele voetbal en om die reden ook zijn school niet afgemaakt. Een halfjaar geleden ongeveer is hij tot de ontdekking gekomen dat het voetballeven niet samengaat met een christelijke levensttijl en heeft hij daar radicaal mee gebroken. Op dit moment proberen we hem op weg te helpen z’n leven meer op de rit te krijgen. Maar daar hebben we, met Gods hulp, alle vertrouwen in; Antoine is een rustige, behulpzame en hardwerkende jongen.
Nu zou ik nog in het rijtje toegevoegd kunnen worden om het lijstje van ons gezin compleet te maken maar ik heb eigenlijk niet iets speciaals te melden 😊. Afgezien van alle zegeningen die de Heere mij dagelijks toebedeeld uiteraard. In deze tijd is het vanwege de hitte en hoge luchtvochtigheid (>90%) voor mij pittig in Gambia. Mijn huid is gevoelig voor eczeem en op dit moment zit ik helemaal onder de uitslag waardoor ik weinig slaap, veel jeuk en pijn heb. Ik kijk ernaar uit om naar Nederland te gaan, om eventjes in een ‘normaal’ klimaat te zijn. Daar zal m’n huid vast weer van opknappen!

Leuk dat u de tijd genomen hebt om deze blog te lezen en we hopen u binnenkort te ontmoeten, al dan niet op één van onderstaande bijeenkomsten:

Woensdagavond 20 september: presentatie Gereformeerde Gemeente Alblasserdam
Zaterdagavond 23 september: kampvuuravond Overberg
Dinsdagavond 26 september: presentatie Gereformeerde Gemeente Dordrecht
Zaterdagmiddag 7 oktober: presentatie Gereformeerde Gemeente Veenendaal
Woensdagavond 11 oktober: presentatie Gereformeerde Gemeente Middelburg
Zaterdagochtend 14 oktober: presentatie/mannenontbijt Christelijk Gereformeerde Kerk Noordeloos
Dinsdagavond 17 oktober: presentatie Evangelische Gemeente Helmond

Yama in het zwembad waar ze zwemles kreeg.