Door de ogen van Drikus en Dinie

In mijn vorig blog heb ik al aangekondigd dat jullie deze keer iets zullen horen van Drikus en Dinie Geurtsen, enthousiaste leden in ons thuisfrontteam, die onlangs bij ons op bezoek zijn geweest. Hieronder delen zij kort iets van hun ervaringen.

For the Gambia, our homeland
We strive and work and pray,
That all may live in unity,
Freedom and peace each day.
Let justice quide our actions
Towards the common good,
And join our diverse peoples
To prove man’s brotherhood
We pledge our firm allegiance,
Our promise we renew,
Keep us, great God of nations,
To the Gambia ever true.

Dit Gambiaans volkslied kan je zomaar horen als je op een maandagochtend een bezoek brengt aan de christelijke Agape Preparatory school in Serrekunda. En dat hebben wij gedaan, de school van Antoine en Yama. We gingen vroeg op pad met Arnest en Andrea om de assembly bij te wonen, een bezoekje in de klas te doen en een Hollands presentje achter te laten.

En zo willen wij jullie meenemen op onze reis door Gambia met o.a. het bezoek aan het stuk land waar Arnest en Andrea hopen te gaan wonen. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en zijn de eerste stenen met de hand gemaakt. We hebben een kijkje genomen bij het safehouse. De 5 appartementen zijn klaar en de eerste verdrukte ex-moslims verblijven er al.

Op zondag zijn we te gast in de kerk in Serrekunda, waar Arnest preekt uit Jesaja 55, de verzekering dat Gods heil vreugde brengt. Op de markt van vrije genade is alles te verkrijgen om niet. Bijzonder was het Hollandse orgel waar op gespeeld werd.

De kerk in Galoya is inmiddels voorzien van ramen en tegels op de vloer. God, de Hoorder van het gebed mogen we danken, ook voor de groei van de kerk. 

Het dagelijks leven in huize Jassey is één en al gezelligheid, denk vooral niet dat het rustig is.. de deur staat voor iedereen open. Zo hebben we ook mogen deelnemen aan het gezinsleven. Het eten van benachin, een typisch Gambiaans gerecht, het spelen van een Hollands spelletje met Antoine en Yama. Even bij een shopje om de hoek brood halen of melkpoeder voor 10 Dalasi per zakje. Niets is te vergelijken met ons zeer luxe leven in Holland. We zijn ook onder de indruk van alles wat er op straat gebeurt.

De Gambiaanse bruiloft waar we zijn uitgenodigd, was werkelijk een belevenis. En dat de receptie in volle gang is zonder bruidspaar, dat kan allemaal.

We hebben zo wat indrukken op papier gezet, er is nog zoveel meer om te benoemen van alles wat we gezien en gehoord hebben, maar dat wordt teveel.  

We sluiten de blog af met nog een grappig voorval. Het kan je zomaar overkomen dat je gevraagd word of je een kip wil slachten omdat je daar zoveel ervaring mee hebt. Dat overkwam Drikus. Met een aardappelschilmesje is dit goed gelukt tijdens een bezoek aan vrienden van Arnest en Andrea.

Wat is de verbondenheid met elkaar gegroeid. We zijn dankbaar dat God ons als TFT-vrijwilligers de kracht en motivatie geeft om ons te blijven inzetten voor het Evangelisatiewerk dat Arnest en Andrea in Gambia mogen doen.

Bidt u mee?

Op bezoek in de klas bij Antoine
Gezelligheid aan tafel
Met wat buurkinderen
In de lobby van het hotel doen we het spelletje ‘Stress’ met Arnest, Andrea, Antoine en Yama