Dankbaar!

Het is alweer een tijdje geleden dat we de vorige blog geplaatst hebben. De tijd is snel gegaan. We zijn inmiddels weer terug in Gambia na een fijn verlof in Nederland. We hebben een mooie tijd gehad met familie en vrienden, fijne ontmoetingen gehad tijdens presentaties en ook bijzonder zijn de wonderlijke uitslagen met betrekking tot onze gezondheid.

Gezondheid Arnest

Omdat Arnest hepatitis B heeft moet zijn lever elk jaar (eigenlijk elk halfjaar) gescand worden en krijgt hij bloedonderzoek. De uitslag van het onderzoek was goed, er zijn geen verkeerde waardes gevonden. Daar zijn we erg dankbaar voor! Arnest zei dat hij, omdat hij zich veel beter voelt, nog nooit zo heeft kunnen genieten van zijn tijd in Nederland dan deze keer. Ook is er vorig jaar een parasiet bij Arnest ontdekt, waarvoor hij een kuur heeft gekregen en de uitslag van dat bloedonderzoek was ook positief.

Gezondheid Andrea
Ik moet ook elk jaar een MRI-scan vanwege de tumor in mijn kaak. Na de operatie in 2021 was er nog wat tumorweefsel blijven zitten. Afgelopen september had ik een scan om te kijken of het niet gegroeid was. Menselijk gesproken zou het meest positieve nieuws zijn dat het tumorweefsel niet gegroeid is. De Heere heeft echter ons gebed willen verhoren; bij de uitslag vertelde de arts dat er helemaal geen tumorweefsel meer gevonden is. Hoe wonderlijk is onze God!

Iets anders wat ik, wel enigszins beperkt, met jullie wil delen is onze kinderwens. Weinig mensen vragen ons er rechtstreeks naar maar we merken dat er wel vragen over zijn. Die worden bijvoorbeeld aan mijn ouders gesteld 😊. Het is geen geheim; we hebben een kinderwens. We zijn erg dankbaar voor Yama; Arnest’ biologische dochter en voor Antoine, een neefje van Arnest die bij ons woont en we ook als onze ‘zoon’ beschouwen, maar we zouden het mooi vinden om ook samen een kindje te mogen ontvangen, als de Heere dat wil. Tijdens het verlof in Nederland zijn we naar de gyneacoloog geweest en zo hopelijk een stapje verder. We staan er zelf overigens heel ontspannen in; de Heere leidt alles, Zijn plannen staan vast en zijn goed. Ons gebed is dat ook hierin Zíjn wil mag geschieden.

Verdere invulling van ons verlof
Tijdens ons verlof hebben we een leuk aantal presentaties gehouden in kerken door het hele land. Ook de kampvuuravond stond weer op de planning in Overberg. Ons verlangen was te vertellen hoe God voortgaat met het vergaderen van Zijn Kerk in Gambia. Er was veel belangstelling tijdens de avonden en we hebben mooie ontmoetingen gehad. Naast de presentaties en ziekenhuisbezoeken hebben we ook wat andere zakelijke afspraken gehad met (toekomstige) partners. Wellicht kunnen we u daarover later meer vertellen. Het heeft allemaal te maken met de voortgang van het werk in Gambia.
Uiteraard hebben we ook genoten van wat ontspanning tussendoor; we ze zijn zelfs een nachtje mee uitgenomen naar Scheveningen en aan het einde van ons verlof 2 nachtjes naar Oostenrijk (Tirol). Opgeladen en verfrist kunnen we nu weer fijn verder met het vele werk dat ligt te wachten hier in Gambia.

Voor nu laat ik het even hierbij, anders wordt de blog te lang. Over twee weken hoop ik een nieuwe blog te plaatsen met een update over de theologiestudenten, nieuwe leden in ons thuisfrontteam en meer…

Een goede, gezegende dankdag gewenst morgen!

De HEERE is groot en zeer te prijzen, en Zijn grootheid is ondoorgrondelijk (Psalm 145:5)

Tijdens de presentatie op de vrouwenvereniging van de Gereformeerde Gemeente Alblasserdam
In het oude kerkje in het Openluchtmuseum in Arnhem
Op 3000 meter hoogte in Oostenrijk met broer en nichtje.
De zon schijnt maar het is er lekker koud.